Beszámoló a 2004.-es évről


A 2004. év januárjában a Fajtaklub részt vett Debrecenben, úgy szervezőként, mint kiállítóként egy olyan kiállításon, ahol több fajtának volt a Fajta Európa Kiállítása. Úgy gondolom a kiállításon való megjelenésünk a Fajtaklub részéről mind egyedszám, mind pedig minőség tekintetében sikeresnek mondható.

A 2004. évben a Fajtaklub teendői között szerepelt a klub meglévő internetes honlapjának karbantartása és frissítése. (Köszönet érte ifj. Posta Jánosnak). Ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy kéréssel forduljak a sporttársakhoz. Akik rendelkeznek a szükséges technikai eszközzel, és módjukban áll digitális képeket készíteni a saját vagy sporttársaik galambjairól, lehetőségeikhez mérten gazdagítsák a honlapon fellelhető oldalak tartalmát. Kiállításokon szereplő Kiskunfélegyházi keringő galambok képeit is szívesen látjuk.

Augusztus hónapban Kanalas János klubelnök lakásán tartott megbeszélést a fajtaklub tenyésztői bizottsága. A téma a Fajtaleírás korszerűsítése volt.

A 2004. évi fiatalgalamb bemutatónkat Kecskeméten tartottuk meg szeptember 4-én. Melyen előzetes felmérések és jelentkezések ellenére sikerült megfelelő mennyiségű, és minőségű galambot bemutatni. (67 db Kiskunfélegyházi keringőt, 9 db Kiskunfélegyházi simafejű keringőt.)

Időrendi sorrendben következett az októberi klubgyűlés melyen a fajtaleírás korszerűsítése volt a fő napirendi pont. Ezt a tagság egybehangzóan megszavazta. Ezen a klubgyűlésen lettek kiválasztva az év végi Kiállításokon közreműködő bírálók személyei.

Novemberben Nagyatádon megrendezett Nemzeti Fiatal Kiállításon tudomásom szerint csak Albrecht Róbert képviselte a fajtaklubot.

A decemberi Monori Nemzeti Kiállításon bemutatásra került Kiskunfélegyházi Keringők darabszáma és minősége is elmaradt az utóbbi évek átlagától. Egyes tenyésztők szakmai okok miatt, míg mások hozzáállásuk miatt nem hozták el galambjaikat. Ez sajnálatos dolog.

Kimondhatjuk, hogy a 2004-es esztendőben a Fajtaklub az azt megelőző évek munkásságát és eseménydússágát nem érte el, de végezte a feladatait, és ahol ígéretet tett a részvételre ott meg is jelent.

Cserna János, Pilis 2005. január 31.