Europaclub-Fiatalgalambbemutató - Fülöpszállás, Biczó-Csárda


A Kiskunfélegyházi Keringőgalambokat Tenyésztők Europaclubja első Fiatalgalambbemutatóját 2008. Augusztus 16-án tartotta a Fülöpszállási Biczó Csárdában. A tenyésztők egy része családi programként a teljes hétvégét a Csárdában töltötte, hiszen már péntek délután megérkeztek. Jöttek tenyésztők családostól Németországból, Romániából, Szlovákiából, Svájcból, valamint Magyarországról is.

Szombat reggel a Fajtaklub tagjai felállították a ketreceket, mint később kiderült keveset (110). Majd ahogy érkeztek a tenyésztők sorban elhelyezték a galambjaikat a ketrecekben, akkor került felállításra még 10db ketrec, összesen 120db galamb került bemutatásra. A 120db galambot 20 fő tenyésztő mutatta be.

Érdekes volt megnézni a színváltozatok arányát, egyszínűekből alig-alig volt látható néhány példány még fehér egyszínűből is, fekete egyszínűből például egy sem volt látható.

A galambok elhelyezése után mindenki megkapta a maga szavazócéduláját és nekilátott megvizsgálni a bemutatott galambokat.

Idővel elkezdődött az Europaclub éves gyűlése is, melyen megjelent az MGKSZ képviseletében Uhrner Antal elnök úr valamint Rohringer István Standard Bizottsági elnök úr is.

Néhány mondatban leírom az Europaclub gyűlés határozatait:

A gyűlés befejezése után sor került a szavazatok kiértékelésére, melyek a következők voltak:

Gratulálunk a nyertes galambok tenyésztőinek!

A díjak átadása után ki-ki ebédelt, vagy a galambok közt folytatott eszmecserét a tenyésztő társaival. A bemutató végeztével volt aki a helyi nevezetességeket nézte meg, és voltak akik hazafelé vették az irányt.

A rendezvény látogatottságára nem lehetett panasz, hiszen nagyon sokan eljöttek megtekinteni a bemutatót, reméljük mindenki jól érezte magát és elégedetten távozott.

Cserna János
PILIS. 2008. Augusztus.