Ha Kiskunfélegyházi keringő - akkor Monor


A 2010 február közepi kiállításon 42db kiskunfélegyházi keringő került bírálatra, melyek külön teremben voltak elhelyezve egysoros ketrecekben és így szép látványt nyújtottak. A bírálatot Cserna János végezte.

Ezen a kiállításon a létszámot figyelembe véve a kiskunfélegyházi keringő, az úgynevezett kisterembe volt kirakva, 2db röpde is itt volt bemutatva. A sort Tóth József 5db galambja nyitotta, itt a legmagasabb pontszám 93 pont volt. Ezután Pángyánszki Béla 3db galambja következett, kék szívhátú hímje és vörös szívházú hímje kiváló lett, utóbbi egyesületi díjat érdemelt. Következett Csépke Richárd 3db szívhátú galambja, majd Cserna János galambjai szám szerint 5db, kiváló vörös szívhátú hímjével egyesületi díjat nyert. Pollinger Szabolcs 5db galambja közül 1db sárga szíves hím 96 ponttal szintén egyesületi díjat nyert. Az ő galambjai után Albrecht Róbert 8 egyede következett, itt a 2db kíváló galambjából az egyik tojó Kiállítás győztes lett, szép ez a galamb. Lukácsik Sándorné 4db fehér egyszínű galambjai közül az egyik kiváló lett, ezzel egyesületi díjat nyert, elhunyt férje nevében kiállított galambok közül (9db) sajnos a bíráló nem emelt ki egyedet. A röpdéknél Pángyánszki Béla röpdéje II. helyezett lett 13db röpde közül, ebben a röpdében kék szívhátúak voltak láthatóak.

A kisteremben nemcsak kiállítók és tenyésztők, hanem a fajtaklubtagoktól a szimpatizánsokig mindenki előfordult, öröm volt nézni a sürgést-forgást.

Pángyánszki Béla
Bénye