Nagyatád 2007


A 2007. évi Fiatal Szárnyasállat Kiállítás Nagyatádon lett megtartva, melynek a Városi Sportcsarnok adott otthont.
A bemutatott állatok között volt 4db Kiskunfélegyházi Simafejű Keringő, ebből 2db Vörös szívhátú és 2db Sárga szívhátú, közepes minőségben.

Kiskunfélegyházi Keringőből 35db volt bemutatva (ebből 8db KIVÁLÓ minőségben, részletesen később).
Színenkénti megoszlásban 8db Fehér egyszínű, 2db Vörös egyszínű, 2db Sárga egyszínű, 8db Fekete szívhátú, 4db Kék szívhátú, 8db Vörös szívhátú és végül 3db Sárga szívhátú.

A sort a Fehér egyszínűekkel kezdem a 974.sz. ketrecben látható galamb szép fejjel, pirkadt szembőrrel rendelkezett.
A 976.sz. ketrecben lévő galamb szép fejjel, viszont nem teljesen sima bélésű fésűjével volt jelen (valószínűsíthető, hogy nem volt teljesen kivedlett állapotban) de még így is, messze kimagaslott a bemutatott egyedektől, így méltón lett Fiatal Győztes.
A 978.sz. ketrecben lévő galamb nagyon szép fésűvel,viszont erősebb testel és gyengébb fejjel volt látható, de ettől függetlenül KIVÁLÓ lett.
Összességében kimagaslottak a többi színváltozat közül, de az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy némi visszaesés van ennél a színnél.

A Vörös egyszínűek rossz színnel, de magasan tűzött fésűvel lettek kiállítva.

A Sárga egyszínűek gyengébb minőségben voltak láthatók, van még munka velük.

A sorrendben következtek a Fekete szívhátúak.
A 985.sz. ketrecben lévő galamb összességében jól mutatott, szép fésű, szabályos rajz, jó szín, viszont lehetett volna rövidebb.A 4.sz. MGKSZ díjat kapta.
A 988.sz. ketrecben látható madár szép fésűvel, jó rajzzal volt látható, sajnos rövidebb-hosszabb időre leejtette az elsőrendű evezőit
A Fekete szívhátúakról elmondható, hogy felfutóban van a színváltozat mind mennyiségileg mind minőségileg. Látható volt rajtuk szép szín, jó rajz szép fésű, viszont az erősebb testalkat is jellemző erre a színre.

Következtek a Kék szívhátúak, melyek minőségben is és mennyiségben is elmaradtak az utóbbi években megszokottaktól.

Vörös szívhátúaknál 2db lett KIVÁLÓ.
A 997.sz. ketrecben lévő madár jó fésűjével és nagyon jó formájú csőrével (amely enyhén lógott) kiemelkedett a társai közül.
A 1002.sz. ketrecben látható madár szép színével fésűjével megállította a látogatókat.
Megérdemelten kapott Tiszteletdíjat. Ennél a színváltozatnál is van még tennivaló, viszont az is igaz, hogy a tenyésztők nagyon jó alapokkal rendelkeznek ehhez.

Következtek a Sárga szívhátúak.
A 1006.sz. ketrecben lévő galamb, jó állásával, szép formájával jól mutatott a ketrecben, annak ellenére, hogy kicsi fésűje volt.

Összességében elmondható, hogy a fajtát jól képviselték, de sok munka van még egyes színváltozatokkal.

Cserna János, 2007.