Jelentés a 2010. február 21.-ei Fajtaklub Gyűlésről


A Kiskunfélegyházi Keringő Galambokat Tenyésztők 2010. februárjának végén tartották meg szokásos, év eleji összejövetelüket. A mostani alkalmat szakmai programmal is kibővítettük.

Cserna János, Fajtaklub Elnök, köszöntötte a jelenlévőket, majd ismertette a napirendi pontokat, amelyeket a tagság egyhangúlag elfogadott. Ezek után az Elnök megtartotta a 2009. évi történésekről a beszámolóját, majd Szabó József adott áttekintést a Fajtaklub pénzügyi helyzetéről.

A következő, májusi összejövetelen dönteni kell a 2010. évi Fiatalgalamb Bemutató, és a Fajtaklub Kiállítás helyszíneiről. A Fiatalgalamb Bemutató megrendezésére Tiszaalpár, míg a Fajtaklub Kiállításra váci, szolnoki és kakucsi jelentkezés érkezett.

Új tag felvételére is sorkerült, Csépke Richárd felvételét a tagság egyhangúlag megszavazta.

Berente József a tavalyi Fajtaklub Kiállítás kollekciójának elhelyezéséről kérdezte a Fajtaklub vezetését. Problémás volt a Fajtaklub és a rendező egyesület kiállított kollekcióinak összevonása, mivel így Fajtaklubon kívüli tenyésztők madarai is kaphattak (kaptak is) Fajtaklub mezőnyben kiadható díjakat. A vezetőség, és a jelenlévők egyetértettek, hogy a jövőben erre nagyobb figyelmet kell szentelni.

Sarnyai Sándor kifogásolta, hogy a Fajtaklub rendezvényein készült képeket nem lehet viszontlátni a honlapunkon. Ezen a területen is nagyobb összefogásra van szükség, a fényképeket készítők amennyiben eljuttatják felvételeiket a honlap karbantartójához, akkor nincs akadálya azok feltöltésének.

A napirendi pontok megtárgyalása után került sor a sokak által már nagyon várt szakmai programra. A tagok által hozott madarakat ketrecbe téve, azokat először a Fajtaklub bírálói értékelték, majd a tagok is elmondhatták észrevételeiket. Az időközben megérkező marhapörkölt jelentősen csökkentette a koncentráló képességet, így a program az ebéd elfogyasztása után folytatódott az egyszínű galambok jellemzésével. Jó volt tapasztalni, hogy a bírálók és a klubtagok hasonlóan ítélték meg a fontosabb fajtajegyeket, egyetértettek a madarak értékelésében.

A szakmai program végeztével a megjelentek elégedetten indultak haza, esetleg iktattak be még dúclátogatást aznapi programjukba.

Dr. Posta János
Balmazújváros, 2010. március 13.